I studio for tiden

Finn Kalvik i studio 2011

Finn i studio

Hei alle sammen!

Jeg er ute av sola og inne i studio for tiden og spiller inn en del gammelt stoff på nytt igjen. Det er låter som fortjener en bedre skjebne enn å gå i glemmeboka. Noen av disse sangene lider under at studio-teknikken på den tida var elendig, mens andre bærer preg av hastverk pga av at budsjettet var smått og måtte overholdes. Plata kommer ut på markedet juni 2012. Den får et sommerlig tema!

Idéen til plata fikk jeg av en fyr som kom bort til meg etter en konsert i Kragerø for et par sommere siden. Han stoppet meg på vei inn i garderoben og sa:

«Finn, hvorfor samler du ikke alle sommersangene dine på én plate? Du er jo selveste sommersangeren du!» 

Jeg gikk rett i taket, fordi jeg synes det var en kjempe idé, snakk om å ha et kreativt og oppegående publikum!
Jeg har selvfølgelig med en helt nyskrevet sang også, som jeg begynte på i mai i år. Den skrev jeg ferdig sammen med Øystein Sunde på Skarnes i september. Den har fått tittelen «Sol inne-sol ute». Øystein og jeg har snekret teksten sammen.

I studio har han også lagt på en del gitar, mens Lillebjørn spiller ukulele og munnspill på denne låta

I utgangspunktet var det spesiellt to gamle sanger jeg ønsket å spille inn på nytt med dagens teknologi. Det var «Feriebrev» og «Fred og frihet». Dette er to låter jeg er svært fornøyd med sett med en låtskrivers øyne. «Feriebrev» låt rett og slett rølpete på orginal innspillinga, mens «Fred og frihet» ble feilarrangert under opptakene i Stockholm på 80 tallet. Det er i alle fall det jeg har følt i ettertid.
Det var utrolig deilig og få «rettet opp» disse gamle låtene sammen med min produsent og arrangør Stein Berge Svendsen. Og så er det utrolig morsomt å ha med gode gamle venner og musikanter på denne innspillings runden her i
Amadeus Studio i Oslo.
.

Jeg tok også kontakt med min gamle venn Bjørn J:son Lindh som har et fantastisk eget fløytesound. (Hvis dere ikke veit hvem han er, så er det Bjørn som spiller introfløyta på «One night in Bangkok» fra musikalen Chess.) Jeg møtte ham gjennom Ted Gärdestad tidlig på åttitallet. Plata er ikke ferdig ennå og Øystein og Lillebjørn skal også være med å synge i slutten av november.

Me in mirrorLillebjørn har kjøpt seg et fantastisk fint Laica-lignende kamera (Fuji X100!) som han helst tar svart hvitt bilder med – og som han har med seg overalt -, så han er også sjefsfotograf i og utenfor studio. Sjekk bildene hans lenger under her!